Julstämning och framtidstro på bageriet

Vi befinner oss nu mitt i julruschen, och bageriet doftar av nybakat vörtbröd, saffransbröd och julstjärnor – tillsammans med vårt övriga sortiment. Det känns fantastiskt att se hur mycket bättre vår produktion går just nu. Brödet håller högsta kvalitet igen, och jag är så otroligt tacksam för våra medarbetares insatser. Alla gör sitt yttersta för att vi ska lyckas, fortsätta verka i Överkalix och leverera bröd till hela Norrbotten.

Read More
Bengt-Olof Olofsson
Framgång för Norrland – Hållbar omställning för att möta tuffare krav

Tidningen "Framgång för Norrland" från Norrlandsfonden har uppmärksammat vårt bageri och vår hållbara omställning i deras senaste nummer. Genom att frysa in våra bakverk möter vi ekonomiska utmaningar samtidigt som vi förbättrar kvaliteten på våra produkter och minskar klimatpåverkan. Läs artikeln i sin helhet här och ta del av vår resa mot en mer hållbar framtid.

Read More
Bengt-Olof Olofsson
Olofssons Bageri – Stolta Vinnare av Norrlandsbjörnen 2024

Vi är otroligt glada och stolta över att kunna dela med oss av nyheten att Olofssons Bageri har vunnit Norrlandsbjörnen för Norrbotten 2024! Denna prestigefyllda utmärkelse delas årligen ut av Norrlandsförbundet för att hylla personer eller verksamheter som gjort betydande insatser för Norrlands utveckling eller satt norrländska förhållanden på kartan. Det bästa av allt? Detta är andra gången vi får denna hedersutmärkelse – första gången var 2008.

Read More
Bengt-Olof Olofsson
Nysatsning på Olofssons Bageri

Vi på Olofssons Bageri är stolta över vår historia och våra rötter i Norrbotten. Vårt bröd är mer än bara en produkt; det är en del av vår identitet, grundat på kärnvärden om riktigt bra råvaror som källvatten och kornmjöl från Överkalix, blåbär från länet, samt grädde och smör från norrbottniska gårdar.

Read More
Bengt-Olof Olofsson
Vi har förbättrat kvaliteten, nu är vi på topp!

Under de senaste månaderna har vi haft ojämn kvalitet på vårt matbröd, speciellt vår klassiker Olofssons Limpan har farit illa. För oss är få saker så smärtsamma som att se att det vi bakar inte blir som vi önskar. Kvaliteten har kunnat skilja sig från vecka till vecka och vi har letat febrilt efter orsaken. Vi har rannsakat oss själva, kvalitetskontrollerat råvarorna, utrustningen och de olika arbetsmomenten och slutligen hittat den felande länken.

Read More
Hanna Lidfors
Vi vill hylla Överkalixmålet

För att hylla Överkalixmålet har vi valt att lägga till vår historia på Överkalixmålet och givetvis ”vanlig svenska” via bageriets telefonsvarare. Till vår hjälp har vi haft Lars Andersson (som även är speakerröst i våra filmer), en utflyttad Överkalixbo med både kunskapen och dialekten.

Read More
Hanna Lidfors
Vi introducerar riktig skållning i allt vårt matbröd

Vi fortsätter vår strävan och vision – ”Riktigt bröd från Norrbotten”. Detta vill vi främst ska speglas i hur vi bakar vårt bröd. Idag är exempelvis delar av vårt sortiment stenugnsbakat, vi använder oss av vårt friska källvatten och delar av vårt mjöl är från Överkalix. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och infört riktig skållning i allt vårt matbröd.

Read More
Hanna Lidfors
Året som varit både varit ris och ros

Ja törs nog påstå att vi aldrig har mött så många utmaningar under så kort tid någonsin. Drivmedelspriset och transporterna har rusat i höjden, vi har haft en ökning med ca 60 % eller 1,2 mkr under året. Elpriset stiger hela tiden och nu ser vi nästan samma ökning på el som i övriga Sverige.

Read More
Hanna Lidfors
Vilken fest det blev!

Tänk att över 300 personer kom till bageriet i Överkalix under lördagen för att fira med oss! Det gör oss både rörda och stolta att se ett sådant engagemang. Än en gång, STORT TACK till alla våra kunder, samarbetspartners och medarbetare som stärker oss på vår fortsatta resa.

Read More
Hanna Lidfors
Vi fyller 75 år!

I dag tänkte jag bjuda på lite tankar och händelser från min uppväxt i Överkalix. När jag växte upp på 70-talet pratade nästan alla äldre Överkalixmål och vi lärde oss alla att förstå och i viss mån även att prata det. Egentligen har Överkalixmålet flera likheter med fornsvenska och dialekten, som är en variant av bondskan, har kunnat leva kvar i ett delvis isolerat samhälle.

Read More
Hanna Lidfors
Jubileumsfest i bageriet 17 september

Vi fyller hela 75 år och det ska såklart firas! Lördag 17/9 Kl. 10.00-14.00 har vi därför öppet hus på bageriet så vi kan fira tillsammans. Självklart bjuder vi på snittar, bubbel, bröd och fika. Vi kommer ha rundvandring inne i produktionsdelen där vi även bakar tunnbrödet under dagen. Och icke att förglömma så kommer vi även bjuda på några gamla godingar dagen till ära.

Read More
Hanna Lidfors
Överkalixmålet – nästan obegripligt men vilken stolthet

I dag tänkte jag bjuda på lite tankar och händelser från min uppväxt i Överkalix. När jag växte upp på 70-talet pratade nästan alla äldre Överkalixmål och vi lärde oss alla att förstå och i viss mån även att prata det. Egentligen har Överkalixmålet flera likheter med fornsvenska och dialekten, som är en variant av bondskan, har kunnat leva kvar i ett delvis isolerat samhälle.

Read More
Hanna Lidfors
Det gångna året och ett stundande jubileum

År 2021 börjar lida mot sitt slut och det har varit ett minst sagt händelserikt år. Pandemin sticker väl ut som något som många kommer minnas lång tid framöver, men det har även varit ett år där omställningen mot en förbättrad framtid skyndades på. Ändrade resvanor, hemarbete osv, men vi på bageriet upplever även att det lilla och lokalproducerade har kommit i fokus ytterligare under året. Fler konsumenter värdesätter och förstår nu vikten av de som arbetar med livsmedel och lokalproducerat ute i länet.

Read More
Hanna Lidfors
Bakat på Överkalix friska källvatten

Idag tänkte vi lyfta vårt fantastiska vatten vi har i Överkalix Kommun. För är det inte helt fantastiskt att kunna få riktigt källvatten direkt från kranen. Vi lever i en tid med många utmaningar, inte minst rörande miljön och klimatet, det är därför som lokalproducerat känns extra viktigt.

Read More
Hanna Lidfors