Vi befinner oss nu mitt i julruschen, och bageriet doftar av nybakat vörtbröd, saffransbröd och julstjärnor – tillsammans med vårt övriga sortiment. Det känns fantastiskt att se hur mycket bättre vår produktion går just nu. Brödet håller högsta kvalitet igen, och jag är så otroligt tacksam för våra medarbetares insatser. Alla gör sitt yttersta för att vi ska lyckas, fortsätta verka i Överkalix och leverera bröd till hela Norrbotten.
Read MoreTidningen "Framgång för Norrland" från Norrlandsfonden har uppmärksammat vårt bageri och vår hållbara omställning i deras senaste nummer. Genom att frysa in våra bakverk möter vi ekonomiska utmaningar samtidigt som vi förbättrar kvaliteten på våra produkter och minskar klimatpåverkan. Läs artikeln i sin helhet här och ta del av vår resa mot en mer hållbar framtid.
Read MoreVi är otroligt glada och stolta över att kunna dela med oss av nyheten att Olofssons Bageri har vunnit Norrlandsbjörnen för Norrbotten 2024! Denna prestigefyllda utmärkelse delas årligen ut av Norrlandsförbundet för att hylla personer eller verksamheter som gjort betydande insatser för Norrlands utveckling eller satt norrländska förhållanden på kartan. Det bästa av allt? Detta är andra gången vi får denna hedersutmärkelse – första gången var 2008.
Read MoreVi på Olofssons Bageri är stolta över vår historia och våra rötter i Norrbotten. Vårt bröd är mer än bara en produkt; det är en del av vår identitet, grundat på kärnvärden om riktigt bra råvaror som källvatten och kornmjöl från Överkalix, blåbär från länet, samt grädde och smör från norrbottniska gårdar.
Read MoreUnder de senaste månaderna har vi haft ojämn kvalitet på vårt matbröd, speciellt vår klassiker Olofssons Limpan har farit illa. För oss är få saker så smärtsamma som att se att det vi bakar inte blir som vi önskar. Kvaliteten har kunnat skilja sig från vecka till vecka och vi har letat febrilt efter orsaken. Vi har rannsakat oss själva, kvalitetskontrollerat råvarorna, utrustningen och de olika arbetsmomenten och slutligen hittat den felande länken.
Read MoreÅret som gått har varit fyllt av passion och gediget arbete för oss på bageriet. Vår strävan att baka "Riktigt bröd från Norrbotten" fortsätter, det är inte bara ett säg utan något som vi faktiskt lever efter. Vad menar vi med det då?
Read MoreUnder sommaren uppmärksammade SVT Norrbotten oss genom två inslag rörande vårt sätt att jobba för att värna om integration vilket vi såklart tycker var jättekul.
Read MoreFör att hylla Överkalixmålet har vi valt att lägga till vår historia på Överkalixmålet och givetvis ”vanlig svenska” via bageriets telefonsvarare. Till vår hjälp har vi haft Lars Andersson (som även är speakerröst i våra filmer), en utflyttad Överkalixbo med både kunskapen och dialekten.
Read MoreNu är det äntligen dags för riktiga nyheter igen! Denna gången introducerar vi Lyxlimpan och Levainbräcken. Tillbaka på hyllan är även favoriten Äppelkakan. Håll koll på sociala medier för vi planerar fler nyheter innan sommaren.
Read MoreVi fortsätter vår strävan och vision – ”Riktigt bröd från Norrbotten”. Detta vill vi främst ska speglas i hur vi bakar vårt bröd. Idag är exempelvis delar av vårt sortiment stenugnsbakat, vi använder oss av vårt friska källvatten och delar av vårt mjöl är från Överkalix. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och infört riktig skållning i allt vårt matbröd.
Read MoreJa törs nog påstå att vi aldrig har mött så många utmaningar under så kort tid någonsin. Drivmedelspriset och transporterna har rusat i höjden, vi har haft en ökning med ca 60 % eller 1,2 mkr under året. Elpriset stiger hela tiden och nu ser vi nästan samma ökning på el som i övriga Sverige.
Read MoreRegeringens förslag till elprisstöd får det klassiska bageriet i Överkalix att slå larm. "Storbagerierna får en enorm konkurrensfördel", säger Bengt-Olof Olofsson vd för Olofssons bageri.
Read MoreTänk att över 300 personer kom till bageriet i Överkalix under lördagen för att fira med oss! Det gör oss både rörda och stolta att se ett sådant engagemang. Än en gång, STORT TACK till alla våra kunder, samarbetspartners och medarbetare som stärker oss på vår fortsatta resa.
Read MoreI dag tänkte jag bjuda på lite tankar och händelser från min uppväxt i Överkalix. När jag växte upp på 70-talet pratade nästan alla äldre Överkalixmål och vi lärde oss alla att förstå och i viss mån även att prata det. Egentligen har Överkalixmålet flera likheter med fornsvenska och dialekten, som är en variant av bondskan, har kunnat leva kvar i ett delvis isolerat samhälle.
Read MoreVi fyller hela 75 år och det ska såklart firas! Lördag 17/9 Kl. 10.00-14.00 har vi därför öppet hus på bageriet så vi kan fira tillsammans. Självklart bjuder vi på snittar, bubbel, bröd och fika. Vi kommer ha rundvandring inne i produktionsdelen där vi även bakar tunnbrödet under dagen. Och icke att förglömma så kommer vi även bjuda på några gamla godingar dagen till ära.
Read MoreI dag tänkte jag bjuda på lite tankar och händelser från min uppväxt i Överkalix. När jag växte upp på 70-talet pratade nästan alla äldre Överkalixmål och vi lärde oss alla att förstå och i viss mån även att prata det. Egentligen har Överkalixmålet flera likheter med fornsvenska och dialekten, som är en variant av bondskan, har kunnat leva kvar i ett delvis isolerat samhälle.
Read MoreÅr 2021 börjar lida mot sitt slut och det har varit ett minst sagt händelserikt år. Pandemin sticker väl ut som något som många kommer minnas lång tid framöver, men det har även varit ett år där omställningen mot en förbättrad framtid skyndades på. Ändrade resvanor, hemarbete osv, men vi på bageriet upplever även att det lilla och lokalproducerade har kommit i fokus ytterligare under året. Fler konsumenter värdesätter och förstår nu vikten av de som arbetar med livsmedel och lokalproducerat ute i länet.
Read MoreIdag tänkte vi lyfta vårt fantastiska vatten vi har i Överkalix Kommun. För är det inte helt fantastiskt att kunna få riktigt källvatten direkt från kranen. Vi lever i en tid med många utmaningar, inte minst rörande miljön och klimatet, det är därför som lokalproducerat känns extra viktigt.
Read MorePå mångas förfrågan, massor av provbakningar och en hel del provsmakningar är det äntligen dags för lanseringen av den stenugnsbakade mjukkakan – en nyhet vi är allra stoltast över.
Read MoreDet anrika bageriet har fått en ny, oväntad beställning – till H&M-gruppens Arket-butiker i Europa. ”Första leveransen gick i väg i måndags”, säger Bengt-Olof Olofsson, ägare till Bröderna Olofssons bageri.
Read More