En dag på bageriet
Ibland är det extra kul att vara bagare, som i fredags (29 mars, 2019) då vi hade besök av vinnarna av vår Facebook jultävling. Så kul vi hade det!
Vi började dagen med en lunch på anrika Vippa backen, sen fortsatte vi till bageriet och bakade hela eftermiddagen. Vi startade med att köra en deg med massor av surdeg i som vi lät stå på jäsning i några timmar medan vi bakade tårtor och gjorde biskvier, dagen avslutades med knådande av surdegen som fick bakas i stenugnen. Så kul att se sånt engagemang inte minst från Louise 9 år som var så duktig.
Såklart hann vi med att äta gofika under dagen lite då och då.
Allt avslutades med ett oväntat besök av brandkåren då fläktarna var avslagna och brandlarmet gick igång, men våra nya bagare tog allt med ro och bakade vidare som om ingenting hänt.
Sen fortsatte familjen till Hotell Grand Arctic för en middag med efterföljande relax och övernattning.
Ett jättestort tack till hela familjen Lotta, Mattias och Louise, och tack för en kanondag! Och lycka till med bakningen framöver.
// Bengt-Olof Olofsson